Vacanțe speciale – Când destinația e drumul

 

     Inițial habar nu am avut cum voi începe articolul ăsta și cred că am pierdut mai bine de o jumătate de oră tot tastând câteva litere și apoi ștergându-le. Bine că avem totul digitalizat acum, altfel cred că aș fi ucis un copac cu ușurință până acum, la câtă hârtie aș fi irosit. La un moment dat însă, de peste  marginea ecranului de la laptop, ochii mei au întâlnit alți doi ochi care păreau a fi la fel de disperați ca și ai mei.

    Era jucăria asta care stă de luni bune în același loc din vitrină. O mașinuță cu care se mai joacă verișorii mei din când în când. Dar ochii omulețului ăla roșu și simpatic m-au lovit azi. Nu e ciudat cum, deși stă într-o mașină care îi poate oferi libertatea de a călătorii, ochii lui arată de parcă s-ar simții captiv în mașinuță? Arată de parcă s-ar fi resemnat deja. Nu poate scăpa și asta e, dar parcă îi poți citi dorința de evadare în ochi. Exact așa mă simt și eu.

    Sunt la fel de captivă printre cabluri și circuite electrice. Ia zi, unde crezi că mi-ar plăcea să evadez? De fapt despre asta e articolul de azi. Despre cum călătoriile sunt evadări și despre cum ar arăta vacanța mea ideală. Mai mult, cum ar fi dacă în loc să căutăm noi oferte turistice până ne doare capul, să ne caute ofertele turistice pe noi? De aceea, în colaborare cu Vacanțe Speciale, am venit cu ideea de a le lansa o provocare. La sfârșitul articolului vor găsi destinația mea specială. Până atunci vor primi și ei trei indicii speciale. Să-i dăm drumul!

    Indiciul #1 – Vacanța specială are o destinație specială

     Nu aș avea cum să aleg ceva previzibil. Nu e Bora Bora, nici Atena, nici Tenerife, și nici ceva vârf de munte celebru. Nu e nici ceva spectaculos, dar nici plictisitor. De fapt, este o destinație destul de echilibrată, exact așa cum îmi place mie. De ce este specială atunci? Ei bine, destinația mea nu este un loc. Este un drum!

Sursa: https://goo.gl/s8BnnU

    De ce aleg un drum ca destinație? Eh, păi nu e orice fel de drum. Este probabil cel mai nehotărât drum care există. Nu merge niciodată drept. De fapt, arată de parcă ar fi format din semne de întrebare care se fugăresc unul pe altul. Răspunsul îl simți în adevărul verde care se învârte prin ochi, în nări și în fiecare celulă. Nu e nimic decât adevăr verde acolo.

    Indiciul #2 – Nicio vacanță nu e specială fără o poveste

     Undeva pe lângă drumul acesta nehotărât și misterios este o casă mare și veche care ascunde o poveste în fiecare cărămidă. Undeva în CV-ul acestei case mari și vechi apar cuvintele „cel mai important monument de arhitectură gotică din România”, „castel” și „Huniazilor”. O vizită la Castelul Huniazilor ar fi un punct important din vacanța mea specială. Și mi-aș dori să fie și mai special. Precis că un tur nu durează foarte mult, dar mie mi-ar plăcea să mă lase în pace să pierd câtă vreme vreau eu acolo.

Sursa: https://goo.gl/j4P8Pz

    Cred că aș inventa eu o poveste acolo ca să mă țină castelul minte și să îi fie dor de mine, așa cum cred că îi este dor de vremurile lui de apogeu. Avem până acum destinație specială și poveste specială. Oare ce lipsește?

    Indiciul #3 – Mici specialități ale naturii

    Îmi place să mă gândesc la natură ca la o mătușă foarte pricepută în bucătărie. Știi tu mătușa aia care gătea plăcinta aia de care nu te-ai fi atins acasă, dar plăcinta care ieșea din mâna ei era pur și simplu delicioasă. Exact așa este natura. Poți să te uiți la câte fotografii vrei pe internet, nu se compară cu momentul în care mergi și descoperi în realitate mici specialități. Câte o cascadă, care nu înseamnă mai nimic pentru lumea largă, dar care este coaptă perfect în peisaj. Ori câte o floare a cărei rețetă este pe cale de dispariție, și care apare ca o brioșă perfectă.

Sursa: https://goo.gl/FdBkjf

    O vacanță specială nu ar fi specială fără specialitățile astea. Sunt ca niște mici trofee de la natură. Așa aștept să văd și să aud Cascada Capra și Cascada Bâlea. În plus, la desert o să îmi delectez privirea cu ceva floricele dulci. Nu știu cum or să arate, dar bănuiesc că se vor apropia la aspect cu cea din poza de mai jos.

    Acum e acum! Ai ghicit? Eh, acuma nu mai contează. Oricum îți spun. E vorba despre Transfăgărășan. Știu nu pare nu știu ce, dar pentru o persoană care arde de nerăbdare să evadeze în natură este destinația ideală. Deci mi-ar plăcea un circuit turistic sau un sejur de genul. Să vedem dacă acceptă și partenerii de la Vacanțe Speciale provocarea. Ce ziceți, mergem acolo?

    Eu îți mulțumesc pentru că ai „călătorit” cu mine înspre destinația ideală, și sper eu să am ocazia vara asta să îți arăt cum se concretizează vacanța. Dacă ajung acolo promit să îl iau cu mine și pe omulețul din mașină. Cine știe, poate i se schimbă expresia din ochi.

   Articol plecat în vacanța Spring SuperBlog 2017 – Proba 13

You may also like

3 comentarii

  1. O vacanta speciala pentru este aceea in care ne urcam in masina si plecam fara a avea o destinatie precisa. De exemplu vrem sa vizitam Maramuresul, am plecat si ne oprim in toate locurile ca sa vizitam pana ajungem la destinatie tot ce e de vizitat.

Lasă un răspuns