Adevărul despre creditele de nevoi personale

Nu am chef să scriu articolul ăsta. Nu am chef absolut deloc. E duminică și afară e cald. Am chef de plimbare și să dorm. Așa că sunt sinceră cu tine. Scriu articolul ăsta fără absolut niciun chef. Hai să o zicem pe aia dreaptă, mi-e LENE! Totuși aici sunt scriind un articol care nici măcar nu știu dacă o să îmi placă. Așa că rezistă cu mine pentru că nici tu, nici eu nu știm cum se va termina acest articol (mă rog, dacă te uiți la sfârșit tu o să știi cum se termină).

Adevărul e că mi-ar fi mai ușor dacă aș avea inspirație. Faza amuzantă însă este că mintea mea e mai interesantă decât am crezut. E ca și cum mi-ar da în fiecare săptămână o doză de inspirație pe care trebuie să am grijă să o folosesc cu chibzuință astfel încât să îmi ajungă. De data asta, ce să îi fac? Ultima dată am scris trei articole într-o zi și cred că mi-am consumat toată rația. Mi-ar fi plăcut să fi existat o metodă să îmi iau un credit de inspirație. Ca un formular online care poate fi completat, și în mai puțin de 24 de ore să îmi primesc doza de inspirație de care am nevoie. Apoi, săptămâna viitoare aș putea să o returnez deoarece nu mai am nevoie de ea. Ar fi mișto, dar nu așa funcționează mintea.

Există totuși altceva care funcționează exact așa: un credit de nevoi personale. Cred că și tu ai trecut măcar odată prin situația de a rămâne fără bani deși ești destul de departe de ziua de salariu. Oricât de bine chibzuit ai fi în privința banilor, situațiile neprevăzute nu te ocolesc nici pe tine, și dacă nu ai o rezervă financiară solidă, s-ar putea să ajungi într-o situație în care să ai nevoie de un credit urgent. Da, e vorba de creditul acela nonbancar de care toată lumea fuge ca de Diavol. Poate ți se pare deplasat să îți vorbesc despre el, dar adevărul e că ai putea ajunge să ai nevoie de el într-o zi și e mai bine să știi că ai unde apela. În plus, nu e atât de rău pe cât pare, asta atâta timp cât ești bine informat și puțin rațional.

Adevărul despre credite

Deseori aud persoane care spun despre companiile care oferă astfel de credite că sunt șmecheri care vor să câștige de pe urma ta. Acum eu vin cu o întrebare cât se poate de firească: păi nu e normal să câștige ceva? Este vorba despre punerea pe piață unui serviciu contra cost. E normal să aibă un câștig, altfel afacerea nu ar mai avea rost.

E ca orice alt proces de vânzare-cumpărare. Dacă vrei plăcintă mergi la plăcintar. Bineînțeles că plăcintarul nu o să îți dea plăcinta pe gratis pentru că are nevoie de bani în schimb. Tu nu ai nicio problemă cu asta pentru că vrei plăcinta și îți permiți să o plătești. Bineînțeles că ai putea să mergi la o mătușă să îți facă plăcintă, dar dacă nu vrea? Atunci mergi la plăcintărie. Dacă nu ai bani să plătești plăcinta, ce să vezi surpriză, plăcintarul nu o să ți-o vândă.

La fel stau lucrurile și cu creditele rapide. Ai nevoie „să cumperi” o sumă de bani până la următorul salariu. Bineînțeles că o să îi returnezi cu dobândă pentru că cei de la care i-ai „cumpărat” trebuie să scoată profit. Practic plătești un serviciu. Nu îți permiți să returnezi banii cu dobândă, atunci mai înțelept e să nu faci împrumutul. Simplu ca bună ziua. Îți permiți să îi returnezi la următorul salariu? Atunci nu este nicio problemă și nu ai de ce să te temi. Bineînțeles că ai putea cere ajutorul familiei sau a prietenilor, dar există dezavantaje. Trebuie să dai deseori explicații în plus, că de ce vrei bani, că de ce vrei atâția, dar ce ai făcut cu restul, dar când îi vei da înapoi. Un credit rapid este un credit fără garanții, deci nu trebuie să dai nicio explicație.

Când ai nevoie de un credit?

Eu mă gândesc numai la următoarea situație, foarte comună de altfel. Te împiedici, cazi, îți rupi ceva. Ai nevoie de o proteză sau o orteză sau cum i-o zice. Minunea asta de dispozitiv medical costă, și dacă nu ai chef să aștepți după Casa de Asigurări să îți facă discount, mai bine ai merge urgent să ți-o cumperi. Nu îți ajung banii? Faci un împrumut rapid și în 30 de zile ai returnat banii. Sau „mai rău” mi se strică laptop-ul. Având în vedere că îmi câștig traiul online depind de astfel de aparatură. Bineînțeles că voi considera potrivit orice ajutor financiar, fie el venit printr-un credit urgent cu care să îmi pot achiziționa rapid un alt laptop, atâta timp cât știu că la următoare plată voi putea returna banii fără probleme.

Cum poți să obții un credit rapid?

Ce este foarte tare la creditele rapide e că, pe lângă faptul că nu te ia nimeni la interogatoriu, le poți cere și obține foarte ușor. Practic le poți cere în acest moment în care citești articolul, de pe scaunul tău confortabil cu câteva click-uri. Telecredit.ro îți oferă posibilitatea de a solicita un credit online. Practic ei funcționează doar în mediul online și poți primii un credit care se încadrează între 100 și 2000 de RON cu returnare în 30 de zile.

Vrei să testezi terenul și nu îți convine să plătești dobândă din prima? Oamenii ăștia mișto îți dau posibilitatea să nu plătești dobândă la primul credit. Așa îți faci o idee, vezi dacă într-adevăr sunt serioși și, dacă îți plac și ai nevoie, mai iei credite de la ei. Practic prima plăcintă e din partea casei, le plătești doar pe următoarele.

Bun, odată ajuns pe site treaba e simplă. Alegi suma și perioada dorită, îți faci cont, completezi câteva date personale. Treaba asta nu ar trebui să dureze mai mult decât ți-a luat să citești articolul ăsta. Apoi trimiți câteva documente scanate: copie CI, copie extras de cont luna curentă, un document de venit pentru anul trecut, ca o adeverință de venit de exemplu. Cam atât e treaba ta. Cererea e analizată și, eventual, aprobată, iar banii sunt virați în cont în mai puțin de 24 de ore, și nici măcar nu a fost nevoie să ieși din casă.

Cam asta e treaba cu creditele rapide. Sunt rele, dar nu prea, sunt periculoase, dar nu chiar. Practic sunt mai faine decât inspirația mea pe care nu am de unde să o împrumut la comandă. Cu banii e mai simplu se pare că, mai ales de când sunt atât de ușor de obținut online.

Yuhu! Pentru un articol pe care nu am avut chef să îl scriu eu zic că m-am descurcat destul de bine. Mersi că l-ai citit și vorba aia: La plăcinte înainte, la împrumuturi înapoi (adică le returnezi.. înapoi…te-ai prins?…ok)!

Ok, te-ai uitat la sfârșit, acuma poți să mergi sus din nou și să citești articolul. Doar de asta ești aici nu? Hai, citește că nu-i pe bani! 🙂

       Articol împrumutat rapid pentru Spring SuperBlog 2017 – Proba 12

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns