Vreau un blog cât casa AIA!

 

        Un nene a spus mai demult vorba asta: „Zâmbește, ești acasă!”. Acesta este motivul pentru care îmi pare bine că „acasă” nu este un singur loc. „Acasă” îl poți găsi în mai multe locuri: în casa în care ai crescut, în căldura unei fotografii, în prezența unei persoane dragi, în notele muzicale ale unei piese, sau în mușcătura unui desert făcut „ca la mama acasă”. Mă bucur pentru că asta înseamnă că am mai multe ocazii să zâmbesc și să mă simt în siguranță, chiar dacă nu am un acoperiș deasupra capului. Pentru mine „acasă” mai înseamnă și acest blog, așa că zâmbește, ești acasă la mine! Fă-te comod și hai să îți povestesc despre „casa” mea.

    La scurt timp după ce mi-am făcut blogul mi-am dat seama că e mult mai mult de muncă decât aș fi putut să îmi imaginez. Practic, administrarea unui blog se aseamănă destul de mult cu îngrijirea unei case. La fel ca o casă, blogul trebuie să fie mereu curat și foarte ordonat, și chiar dacă pare greu de crezut, trebuie chiar să îl mai „ștergi de praf” din când în când. Fiecare articol trebuie să fie la locul lui, scris în așa fel încât să fie ușor de citit, link-urile trebuie să fie mereu funcționale, iar pozele trebuie să aibă o calitate bună. Altfel, nu va fi o casă care să fie vizitată cu drag. Mai mult, îi faci și o curățenie de primăvară și toamnă, adică din când în când mai treci peste articole și le actualizezi, le mai dai un share ca să le împrospătezi, așa că trebuie să fii o gospodină și pe blog.

Sursa original: https://goo.gl/gXatRi

   La fel ca în cazul unei case, trebuie să fii atent la ce vizitatori trec „pragul” blogului tău, câți lasă câte o urmă în formă de comentariu și câți pleacă neimpresionați. Dar trebuie să fii atent și la vizitatorii pe care nu îi vrei pe blog, ca spam-eri care îți cam murdăresc „covorul”. Dar asta se întâmplă abia după ce ți-ai construit blogul, pentru că o casă neconstruită nu poate fi vizitată.

    Îmi amintesc că atunci când am construit blogul mi-a fost destul de ușor să îl „compartimentez”. Am ales o temă drăguță (zic eu), am creat câteva categorii ca niște camere, apoi am adăugat și niște secțiuni funcționale, cam ca instalația electrică la o casă. Ai spune că articolele sunt temelia unui blog. În realitate însă, acestea sunt doar elementele de decor. Temelia unui blog depășește cu mult nivelul meu de expertiză. Te poți gândi că e la fel ca un proiect de casă. E treabă pentru experți. Blogul își pierde armonia dacă un singur cod nu este setat corect, la fel cum o casă poate fi un dezastru dacă un mic detaliu din proiect nu este exact. De aceea ai nevoie de experți, fie că vorbim despre bloguri sau despre proiecte case.

    Dar chiar, cum ar arăta blogul meu dacă ar fi o casă? Cred că aș vrea să aibă cel puțin trei atribute esențiale. Primul:

     Elementul surpriză

     Așa cum ai putut citi în secțiunea „Despre mine” a blogului, sunt un om care încearcă să evite clișeele și încerc mereu să surprind prin articolele de pe blog. Uneori îmi iese, alteori mai puțin, cu toate acestea, casa-blog ar trebui să fie o surpriză la fiecare pas. Practic mi-aș dori ca la exterior să arate decent și să nu pară nu știu ce la prima vedere. Asta ca să nu se sperie oamenii din prima. Totuși, aș opta pentru un design atractiv. Cam cum ar fi casa AIA din imaginea de mai jos.

    Interiorul însă ar fi ceva total neașteptat. Mă gândesc la ceva super-creativ și destul de aproape de imposibil, cum e de exemplu Fabrica de ciocolată a lui Willie Wonka.

Sursa: https://goo.gl/yEua9S

     Pare copilăresc și nerealist, și chiar este. Dar asta încerc să le transmit cititorilor pe blog. Acea copilăreală proaspătă care să îi scoată din realismul crud al grijilor vieții. Bineînțeles pe blog abordez și articole serioase doar că pentru ele am altă cameră.

     Flexibilitate

    Timpurile și oamenii sunt în continuă schimbare. Ce anul acesta pare potrivit și atractiv la un blog, anul viitor poate deja părea depășit. Inclusiv preferințele mele se schimbă, de aceea apreciez mult faptul că tema, host-ul și conținutul unui articol se poate schimba relativ ușor. Același lucru aș vrea să se regăsească și în casa-blog. Planul casei ar trebui să fie conceput în așa fel încât să pot modifica elemente de care nu mai sunt mulțumită. De asemenea, mi-ar plăcea ca unele structuri din casă să fie multifuncționale. De exemplu, rama scărilor să poată fi un raft pentru cărți, sau spațiul de sub scări să aibă dulăpioare în care să pot depozita diverse lucruri. Și dacă tot e casa blogului meu, ar avea clar un pasaj secret unde sunt păstrate toate ideile creative.

Sursa: https://goo.gl/Yptmsy

 

    Personalitate

    Blogul meu este al meu și al nimănui altcuiva. De aceea reflectă personalitatea mea, de aceea trebuie să fie unic. La fel trebuie să fie și o casă. În momentul în care oamenii ajung pe blogul meu știu deja că este al Hadasei, și că Hadasa Scrie. Ei bine, atunci când oamenii ar trece pragul casei-blog ar trebui să știe imediat că este casa mea și că nu este o simplă structură care ocupă un spațiu. Este un loc cald și plin de culoare, un fel de refugiu și… un loc în care poți să fii cât de stupid vrei, nimeni nu se supără.

     Acum ia să văd cine se oferă să îmi proiecteze casa asta? Probabil ești de acord cu mine că ar fi o provocare pentru orice proiectant. Cu toate acestea, un proiectant bun este cel care se străduiește să țină cont de dorințele tale, poate să îți dea sugestii și este capabil să rezolve eventualele probleme. Este ca și cum ți-ar prinde imaginile fanteziste din minte, le-ar adapta la cea mai apropiată variantă de realiate, și ar transpune-o într-un plan, care oricum pentru necunoscători ține de domeniul fantasticului și al încifrării. Totuși planul acela este începutul fără de care viziunea ta cu privire la casa perfectă nu ar avea nici cea mai mică șansă de a fi transpusă în realitate. Așa că nu îți sabota casa înainte de a fi construită și alege un proiectant căruia îi pasă cel puțin la fel de mult cât îți pasă ție.

   Tocmai ai admirat un tablou din blogul meu. L-am ales cu grijă ca să se potrivească armonios cu restul „casei”. Așa că nu uita să continui turul și să vizitezi și alte camere din blogul meu. Promit că am făcut curat în toate. Și nu uita: „Zâmbește, ești la mine acasă!”

 

          Articol proiectat pentru Spring SuperBlog 2017 – Proba 11

 

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns