7 beneficii ale uleiului de avocado care îți vor schimba viața

 

Nu e niciun secret că avocado este un aliment care oferă multe beneficii, indiferent să este folosit în scop alimentar sau cosmetic. Proprietățile sale speciale sunt perfecte pentru o piele și un păr sănătos. Același lucru se poate spune despre efectele sale asupra colesterolului și despre ajutorul pe care îl oferă în lupta contra kilogramelor în plus. De aceea nu ne surprinde că uleiul de avocado are atâtea efecte benefice asupra organismului. Așadar, care sunt 10 beneficii ale uleiului de avocado?

Sursă bogată în acizi grași

Uleiul de avocado conține o cantitate considerabilă de acizi grași, în special acid oleic. Prezent și în uleiul de măsline, acidul oleic este un element important în prevenția cancerului. De asemena, grăbește regenerarea celulelor, contribuie la vindecarea rapidă a rănilor și este antibiotic natural și antiinflamator.

De asemenea, acidul oleic nu se oxidează ușor. Asta o asigură o valabilitate mai mare a uleiului de avocado, însemnând ca uleiul de avocado rezistă mai bine decât alte uleiuri. În plus, poate fi folosit pentru prăjit la temperaturi ridicate fără a-și pierde din proprietăți.

Uleiul de avocado păstrează inima sănătoasă

Uleiul de avocado bogat în beta-sitosterol, un tip de colesterol care contribuie la transformarea grăsimilor nesănătoase în așa fel încât acestea să nu afecteze celulele. De asemena, uleiul de avocado are efect antiinflamator ceea ce protejează pereții arteriali și scade riscul apariției unei boli cardiace. Efectul antiinflamator reușește să țină sub control tensiunea arterială, așadar dacă ai probleme cu tensiunea, este recomandat să incluzi acest ulei în regimul tău alimentar.

Este bogat în Vitamina E

Uleiul de avocado face parte din top 5 produse bogate în Vitamina E. Acesta este motivu pentru care uleiul de avocado este atât de bun pentru sănătatea pielii, a părului și a ochilor. De asemenea, este benefic în ceea ce privește sistemul imunitar, îmbunătățirea memoriei și stimulent al gândirii, precum și îmbunătățirea tractului digestiv.

Îmbunătățește digestia

Simpla adăugire a uleiului de avocado în alimentație poate îmbunătății considerabil digestia. Dacă ai probleme cu balonarea, cu acidul sau arsuri la stomac, acest ulei avocado va fi perfect pentru tine. Deși efectele nu se vor resimți peste noapte, vei simții o îmbunătățire în scurt timp. Poate eziți să îl incluzi în alimentație deoarece te gândești la preț. Totuși când vine vorba de ulei de avocado preț poți fi sigur că e o investiție care merită fiecare leu.

Te ajută să slăbești

Fiind bogat în nutrienți puternici e gata să te păcălească. Cum? Practic te vei simții sătul mai repede. În mod asemănător, stimulând digestia, îți va conferi un bust de energie ceea ce va face să îți fie mai ușor să faci mișcare și să arzi calorii. Totuși, ține minte că uleiul de avocado te ajută să slăbești doar dacă îl combini cu o alimentație sănătoasă și cu mișcare.


Poți cumpăra ulei de avocado de aici!


 

Îmbunătățește aspectul pielii

Nutrienții și vitaminele din uleiul de avocado stimulează producția de celule mai puternice. De asemenea, este un excelent hidratant și este foarte hrănitor. Se absoarbe ușor în piele și o ajută să fie mai puternică.

Stimulează o creștere a părului mai rapidă și mai bogată

Aceleași vitamine și nutrienți contribuie la o creștere accelerată a părului, întăresc rădăcina și ajută părul să devină mai des. Combinat cu alte uleiuri esențiale, înfrumusețează aspectul părului, ăl face mai strălucitor și mai puternic.

Acestea au fost câteva sfaturi pe care le-am adunat pentru tine. Sper că îți vor fi de folos. Dacă știi și alte beneficii ale uleiului de avocado, le aștept în comentarii. Nu uita să dai SHARE acestui articol dacă ți s-a părut folositor.

You may also like

7 comentarii

  1. Multumesc PTR articol ,tocmai îmi cumpărasem o Sticluța de ulei și nu eram sigura ca e bun și PTR par 🙂

Lasă un răspuns