Cum să obții un credit pentru investiții când banca nu te ia în serios?

 

      „Ziua în care ușile micului meu magazin s-au deschis pentru prima dată a fost cea mai frumoasă zi din viața mea”. Bleah! Hai că ar fi culmea să încep articolul așa! Adevărul e că nu îmi amintesc mai nimic din ziua aia. Vreau să cred că eram foarte emoționată și ăsta e motivul pentru care creierul meu era prea ocupat pentru a procesa orice altceva. Nici nu mai știu cum a trecut ziua aia. Capul îmi era plin de zeci de lucruri care trebuiau să meargă bine, și alte sute care ar fi putut să meargă rău. De fapt, afacerea mea a fost un copil al riscului încă de la început. În final, lucrurile s-au dovedit a merge mai bine decât mă așteptam. Dar cred că ar fi mai bine să îți spun mai multe despre mica mea afacere.

    Pe scurt, dețin un magazin unde comercializez emoții. Cred că ai nevoie de varianta lunga a poveștii totuși. Cum adică vând emoții? Foarte simplu. Se spune că dacă vrei să îi vinzi ceva unui om trebuie să îi activezi o emoție. Cum ar fi însă dacă i-ai vinde emoția în sine? Nu, nu vând cărți de dezvoltare personală și nici nu predau cursuri pe același subiect. Ceea ce fac eu este să vând obiecte cu poveste sau, cum îmi place mie să le spun, emoții palpabile.

    Mi s-a părut mereu fascinant să descopăr povestea din spatele unui obiect. Oare prin ce țări a umblat pălăria asta? Cine a purtat cercelul acesta și ce s-a întâmplat cu perechea lui? De ce a ajuns cuiul ăsta în cauciucul roții de la mașină? Obiectele poartă povești, iar poveștile poartă emoții. Așa s-a născut magazinul meu care vinde emoții palpabile, în care obiectele au ocazia să își continue povestea. Când cumperi un obiect, cumperi de fapt povestea lui și emoția cu care vine la pachet. De exemplu cartea asta:

Sursa: https://goo.gl/lLzUtU

    Nu are nimic în special și în mod normal nu ar valora mai nimic. Povestea ei însă sună cam așa:

    „Nu am fost niciodată folosită în scopul în care am fost concepută. Am fost însă deținută prima dată de un profesor de matematică. Era cărunt și zbârcit și mâinile lui aspre și uscate nu îmi răsfoiau prea des paginile. M-a pierdut într-o zi în drum spre școală. Trebuia să ajung la o colegă de a lui, dar nu am ajuns niciodată atât de departe. Bietul de el s-a împiedicat de o piatră și și-a scăpat cărțile din braț. Eu am rămas ascunsă sub un tufiș. Nu am stat acolo prea mult.

    Ultimul meu stăpân m-a ridicat, m-a studiat din priviri rapid și m-a poziționat hotărât la pieptul lui. Mirosea a fum și băutură și stomacul îi scotea mereu sunete. Peste puțin timp mi-am dat seama că era un om fără casă, un om al străzilor, și din acel moment mi-a fost frică mereu pentru mine. Cu toate acestea, nu a rupt nici măcar o pagină din mine pentru a-și aprinde focul. Uneori mă mai răsfoia și încerca să îngâne ceva cântece. Era total afon, dar a fost un stăpân bun. M-a pierdut în ianuarie anul acesta, sau mai bine spus, eu l-am pierdut… . Așa am ajuns pe raftul acestui magazin. Cum continuă povestea mea… depinde de tine. 

    Poveste de: Domnul Dorel, prietenul cel mai bun al ultimului meu stăpân.

    Cumperi cartea, cumperi povestea, cumperi emoția care se reactivează de fiecare dată când te uiți la carte. Așa am început să vând de la obiecte de decor vechi, până la cioburi din vaze sparte la nervi. Totul a mers bine, și încă merge mai bine decât aș fi visat. Dar mie nu îmi place să stagnez. Așa că, după doi ani m-am hotărât că vreau să mă extind. Vreau să îmi deschid un nou magazin în alt oraș, mai mare și cu potențial mai mare. Asta implică însă cheltuieli pe care nu mi le pot permite momentan. Așa că, am decis să îmi iau un împrumut bancar IMM prin intermediul uni broker financiar-bancar.

    De ce am ales un broker pentru a obține un credit?

    Întâi de toate trebuie să te liniștesc și să îți spun că nu am făcut niciun fel de împrumuturi dubioase și că nu o să vină niciun cămătar să mă omoare. Nu asta înseamnă un ajutor financiar, iar broker-ul nu are nicio legătură cu treburi din astea. Un broker este o persoană care intermediază relația mea cu banca. Am nevoie de un intermediar pentru că la cât de nebun sună ideea afacerii mele, nicio bancă nu m-ar lua în serios și nu mi-ar oferi un împrumut. Un broker va ști cum să abordeze problema astfel încât să obțină creditul de care am nevoie.

    Fix asta s-a și întâmplat. Am apelat la AVBS Credit, în mare pentru că mi-a plăcut sloganul lor. Se plia pe aburelile din căpșorul meu: „Visează… obține cu AVBS”. Oricât de visător ar suna sloganul lor, oamenii sunt cu picioarele pe pământ, serioși și profi. Împreună cu broker-ul meu am ales cea mai bună soluție de creditare din cele existente: un credit pentru investiții.

    De ce un credit pentru investiții?

    Un credit pentru investiții este o soluție de finanțare potrivită pentru mine din mai multe puncte de vedere. Pot accesa până la 150.000 de euro, pe care îi pot rambursa în 7 ani. Creditul se acordă cu garanție imobiliară, și este exact ce am nevoie pentru a acoperi costurile noii locații cu tot ce implică ea, construcție sau renovare, angajați noi, etc.

    Am obținut creditul fără prea multă bătaie de cap pentru că am apelat la experți. Acum afacerea mea pitică este gata să adauge ceva cu totul nou la povestea ei. Este gata să se extindă și să împrăștie povești și emoții la mai multe persoane. Practic acesta a fost scopul de la început.

Sursa: pixabay.com

    O visătoare cu capul în nori s-a gândit că ar fi mișto să facă ceva „de râsul lumii”. După ce i-a ieșit, a apelat la cei mai realiști visători pentru ajutor. AVBS Credit a fost pe fază. Tot împreună cu ei am reușit să compun și acest articol, care sper eu, are puțină emoție în el, chiar dacă este despre această lume rece și rigidă a afacerilor. Deci, poftim o porție de emoție! E din partea casei ;).

                        Articol visător pentru Spring SuperBlog 2017 – Proba 9

*scenariu fictiv

 

 

You may also like

19 comentarii

 1. Interesanta ideea de afaceri, haioasa chiar. Nu cred totusi ca ar avea succes la noi. E mai usor sa apelezi la un intermediar decat sa te plimbi tu toata ziua pe la banci. El iti spune direct unde sa te duci si te ajuta cu toate informatiile.

 2. frumoasa povestea cartii! si trista, totodata. dar sper ca emotiile transmise sa fie mai presus de orice! si totusi, revenind la realitate, creditele se obtin destul de greu… si mai ales o suma asa mare, si cu rambursare asa rapida… riscant!

 3. mie mi-a palcut mult povestea ta care m-a dus,m-a ocolit si m-a lasat acolo unde ai vrut tu,deci meriti tot ce iti doresti!

 4. Prin acest articol mi-ai transmis si mie emotie asa ca ma simt datoare:
  Pierdut logodnicǎ în mall,
  Nainte chiar de cununie,
  Blondǎ-natur, cu capul gol,
  Pantofi de lac şi pǎlǎrie ;
  gasitorul s-o pastreze

Lasă un răspuns