Becuri LED vs. Becuri incandescente – E timpul să îți pese

Tu ce bec ai în casă? Iartă-mă pentru că îți pun o întrebare atât de intimă, dar modul în care alegi să iluminezi spațiul în care stai spune multe despre tine. Ești un conservator care nu poate renunța la lumina galbenă a unui bec incandescent? Sau ești un spirit liberal care ține pasul cu lumea în care trăiește și preferă să folosească becurile LED? Sau ești pur și simplu ignorant și neinformat și alegi la întâmplare. Indiferent de descrierea în care te regăsești, cred că vei găsi utile informațiile pe care le voi prezenta în continuare.

 

     Becuri LED – Consum energetic

O analiză comparativă între becurile LED și cele incandescente te va convinge rapid care este varianta cea mai profitabilă din punct de vedere energetic. Conform review-urilor utilizatorilor, becurile cu LED sunt becuri economice din punct de vedere al energiei. Practic, dacă un bec incandescent folosește între 60W-100W, un bec LED folosește între 6W și 20W. Asta înseamnă că un bec LED 15W este echivalentul a unui bec clasic de 100W. O alta variantă populara este becul LED 10W. Orice ai alege, ține cont că beneficiezi de cea mai mare economie de energie prin becurile LED. 

 

    Durată de viață

Și din punctul de vedere al duratei de viață, becurile LED se dovedesc a fi varianta câștigătoare. În medie, un bec incandescent funcționează 1.200 de ore. Becurile LED au o durată de viață de 10 ori mai ridicată, de aproximativ 50.000 de ore.

      Preț

Deși la prima vedere, becurile incandescente par o alegere mai rentabilă din punct de vedere al prețului, în realiate, costurile ulterioare dovedesc că becurile LED sunt o alegere mai înțeleaptă. În magazinul online Magicled găsești o varietate bogată de becuri LED care sunt potrivite pentru diferite încăperi. Ai nevoie de becuri diferite în funcție de locația iluminată, de aceea vei găsi becuri diferite pentru casă și pentru birou. De asemenea, vei găsi becuri la prețuri rezonabile.

Indiferent de tipul de bec LED ales, e important să ai în vedere faptul că un bec LED este mereu o investiție pentru viitor. Nu doar din punct de vedere energetic și al duratei de viată, dar și din punct de vedere al griji față de mediul înconjurător. E timpul să te gândești în perspectivă și să alegi doar ce este mai bun pentru tine și familia ta.

You may also like

Un comentariu

  1. In casa mea toate becurile sunt LED pentru ca m-am saturat ca becurile obisnuite sa pocneasca cand mi-i lumea mai draga.

Lasă un răspuns