Certificatul energetic – Mereu A-casă

      Mai aveam o zi de vacanță. Mă relaxam fără nicio grijă după un sezon plin de peripeții. Eram pe o plajă perfectă din Birou, vremea era minunată. Lângă mine un pahar de cerneală, băutura mea preferată, o băutură pentru un spion adevărat. A da, sunt un spion. Dacă te întrebi de ce îți spun asta cu așa mare ușurință vei afla mai încolo. În fine, vacanța mea era pe sfârșite când am primit o scrisoare neașteptată și cu siguranță nedorită.

    Ce poate fi mai neplăcut decât să fii deranjat fix în ultima zi de vacanță. Exact cum am bănuit, o misiune nouă și urgentă. De îndată mi-a pierit tot cheful de vacanță. Aș mai fi stat, dar un spion trebuie să facă mereu ce trebuie, nu ce vrea. Să îți spun mai multe despre misiune, dar mai întâi, să ne cunoaștem mai bine.

    Sunt Agent Certificat Energetic sau, cum îmi place mie să îmi spun, Agent A Verde. Misiunea mea este aceea de a mă asigura că fiecare locuință funcționează la performanța energetică maximă, și nu sunt puține locuințe care au nevoie de ajutorul meu. Primesc o misiune de fiecare dată când cineva se hotărăște să vândă sau să cumpere o locuință, dar și atunci când locatarii doresc să își evalueze casa din puncte de vedere energetic. Lucrez pentru Enermed Impex SRL București și sunt cel mai bun. De ce? Pentru că lucrez în domeniu de peste 18 ani, pentru că sunt la tine acasă în maxim 24 de ore, pentru că am o valabilitate de 10 ani și pentru că fac totul cu profesionalism. Unde mai pui că sunt și un certificat energetic ieftin. Practic sunt cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla.

    Revenind la misiune. Era timpul să spionez o nouă casă. De data asta un apartament. Era situat în București și nu aveam de gând să stau mai mult de 10-15 minute. Vezi tu, doar atât de puțin timp îmi trebuie ca să evaluez o locuință, nu degeaba sunt cel mai bun. Dar locuința aceasta era specială. Îi dădea târcoale unul din cei mai detestabili dușmani ai mei: Agent D Galben.

   Agent D Galben e și el un certificat energetic, doar că spre deosebire de mine, el aduce oamenilor confort redus și cheltuieli ridicate, un lucru nefiresc, și mie nu îmi plac lucrurile nefirești. Mi-am dat seama repede că era acolo. Am folosit unul din instrumentele mele preferate: termoviziunea. Cu o termoviziune a clădirii am putut să evaluez care apartament are cele mai mari pierderi de căldură. Așa cum poți vedea și tu în imaginea de mai jos, apartamentul pe care îl vizitam era putred de roșu.

   În apartament sunt deja așteptat. Agent D Galben e gata să mă doboare. Locuința e încălzită cu o sobă, geamurile sunt de proastă calitate, balconul e deschis, se folosesc becuri vechi, iar electrocasnicele sunt vechi și consumă prea mult. Situația pare fără scăpare pentru mine, dar nu pot să mă dau bătut. E momentul să apelez la întăriri. O să mă folosesc de abilitățile celui mai bun asistent al meu: TU.  Ajută-mă să îi pot oferi acestei locuințe certificatul energetic A Verde!

   Ufff! A fost o luptă grea, dar cu ajutorul tău am învins. Îți sunt recunoscător. Acum trebuie să plec în altă misiune, dar știi unde să mă găsești oricând ai nevoie. Sunt ieftin și indispensabil, așa că ne vom revedea curând cu siguranță. Până atunci asigură-te că nu ai doar o casă, ci o A-casă!

       Articol certificat pentru Spring SuperBlog 2017 – Proba 6

You may also like

3 comentarii

Lasă un răspuns