Secretul unei reflexii fermecătoare

 

Cunosc fetița asta cu care am avut chiar azi o discuție cel puțin interesantă. Fetița are 12 ani și este deosebit de preocupată de modul în care arată. Azi îmi spunea cum își cumpără periodic produse de înfrumusețare din bani de buzunar. După școală îi spune mamei că a folosit banii pentru a-și cumpăra mâncare, de fapt strânge bani pentru produse. Îmi spunea că mama ei nu știe despre obiceiul ei, ba mai mult ca nu mai știe unde să își ascundă produsele. Are un fond de ten, câteva oje, un rimel, un creion de ochi etc. Le ascunde pe sub saltea, și alte compartimente din camera ei. Bineînțeles că povestea m-a amuzat teribil la început. Apoi mi-am dat seama cât de nesigură se simțea cu privire la modul în care arată, chiar dacă e încă doar un copil, și mi s-a părut atât de nedrept.

Mă gândeam că am avut și eu o perioadă în care eram foarte nesigură cu privire la modul în care arătam. Fața mea avea prea multe coșuri, nasul meu era prea mare, ochii mei erau asimetrici, iar sprâncenele nu semănau nicicum una cu alta. Abia după ce am primit o lecție importantă cu privire la frumusețe am început să mă privesc cu încredere, așa cum ar trebui să se privească orice femeie.

Probabil că ai primit cele mai bune sfaturi de frumusețe de la mama, mătușa sau bunica ta. La mine însă a fost puțin mai diferit. Sfatul a venit de la nimeni altul decât tata, dar mama a jucat un rol important de asemenea. De fapt, nu l-aș fi primit niciodată dacă nu ar fi fost ea. Nu, nu e o rețetă pentru o mască miraculoasă, nici ceva leac băbesc, și nu are nicio legătură cu vreo cremă sau tratament de înfrumusețare. Cu toate acestea este cel mai bun sfat pe care l-am primit și pe care îl urmez până azi.

 

Era una din acele seri care par a se derula sub lentila tulbure a oboselii ce s-a adunat peste zi. Mama mea se uita în oglindă, iar eu s-a întâmplat să fiu destul de privilegiată să fiu acolo în acel moment. Mama se uita în oglindă cu o privire încruntată și tristă, fără să vadă nimic mai mult decât pielea ei cu câteva cute, părul ei care părea a fi uscat și mâinile care inevitabil purtau câteva „urme de grădină” în crăpăturile pielii. În acel moment a apărut tata. Mama îi spune cu dezamăgire că i-a trecut vremea, că nu va arăta niciodată așa cum și-ar dori și că nu va putea să mai fie frumoasă. Tata nu spune nimic la început. Merge în spatele ei, o ia în brațe și se uită amândoi în aceiași oglindă nemiloasă. Îi spune apoi cu blândețe:

Draga mea! Atâta timp cât te voi avea lângă mine în oglindă, vei fi mereu cel mai frumos lucru din reflexia ei. Cât timp te vei simți iubită, vei fi mereu frumoasă!

Fața mamei era aceeași, dar cumva transformată radical. Se simțea și arăta mai frumoasă, și nu avea nevoie de nimic mai mult decât un sentiment. Atunci mi-am dat seama că frumusețea nu ține de ceea ce vezi ci de ceea ce simți. Din acel moment, de fiecare dată când mă uitam în oglindă îmi aminteam că aveam o familie întreagă care mi-a dăruit din trăsăturile lor și care mă iubeau exact așa cu arătam. Deci puteam și eu la fel de bine să mă consider frumoasă. Acum nu mai am niciun complex, ba mai mult sunt destul de încrezătoare ca să dau câteva mici sfaturi la rândul meu. Așadar, secretele mele de îngrijire sunt:

    Când te uiți în oglindă numără fiecare rid

Mass-media te-a convins ca ridurile sunt ceva ce te fac să nu mai fi frumoasă. În realitate, ridurile fac frumusețea ta să fie mai bogată, mai expresivă și mai interesantă. Cu toate iubim să avem o piele netedă, luminoasă, care să reflecte lumina. Când ai riduri înseamnă doar că lumina se va așeza mai interesant pe chipul tău și că va crea modele ce vor fura privirile. Nu te strădui să le înlături, ci să le faci să arate mai bine. De exemplu poți folosi o cremă antirid cu argan de la Farmec, care va hidrata pielea și îi va reda luminozitatea, astfel ridurile tale vor străluci de sănătate.

Farmec

 

    Alege cu grijă momentele în care te uiți în oglindă

Nu petrece timp în oglindă când te simți bolnavă, când ești foarte obosită sau supărată. În acele momente e foarte probabil să nu îți placă ce vezi doar pentru că pur și simplu nu gândești clar. Petrece timp cu tine în oglindă în momentele în care e cel mai probabil să îți placă ce vezi. De exemplu, după baie. Pielea și părul arată cel mai bine când sunt curate, mai ales imediat după ce tocmai ai făcut baie. E momentul perfect pentru a impregna în minte o imagine plăcută și un sentiment de apreciere față de sine. Bineînțeles trebuie să fi atentă și ca produsele pe care le folosești să fie potrivite. Alege produse de la o marcă de încredere. De exemplu, pentru ca părul tău să arate hidratat și strălucitor după spălare, folosește un șampon cu Orhidee și Ghimbir care e bogat în multi-vitamine. Are vitamina A pentru Apreciere, vitamina B pentru Bunătate și vitamina D pentru Dragoste.

 

Farmec Orhidee

Frumusețea și încrederea se dezvoltă prin antrenament, doar că pentru orice antrenament e nevoie de un antrenor, antrenor care trebuie găsit în familie. Asigură-te că ești tu cel mai bun antrenor în frumusețe pentru familia ta și că îi  înveți să folosească produse potrivite. Astfel nu vor ajunge la fel ca fetița de la începutul  articolului care era nevoită să ascundă produsele de mama ei, ci vor știi ce trebuie să folosească pentru a se simții frumoși. Atunci când te vei uita în oglindă împreună cu familia ta, aceasta va putea spune un singur lucru: „Fermecător!”

 

Articol fermecător pentru Spring SuperBlog 2017 – Proba 3

You may also like

6 comentarii

  1. Cam tinerica fetita aia pentru produse cosmetice 🙂 parerea mea. Oricum, articolul este bine scris, deci nu pot decat sa-ti urez mult, mult succes!

Lasă un răspuns