O lume pufoasă înseamnă o lume mai bună

 

ATENȚIE!!!

Acest articol conține o cantitate periculoasă de pufoșenie. Citești pe propriul risc. La sfârșitul acestui articol vei fi pufoșit!

Era o dimineață ce se derula sub atenta regie a rutinei: pat, baie, bucătărie, cafea, haine, ușă, stradă, stație de autobuz. Povestioara de azi se desfășoară fix în stația de autobuz. Scenariul clasic din postările cu morală de pe Facebook. Știi tu prietenii ăia care mereu observă o persoană super interesantă în stația de autobuz, sau li se întâmplă să asculte fără voința lor o conversație care se dovedește a fi surprinzătoare, tot așteptând autobuzul, și mai apoi postează pe Facebook ca și când ar fi fost martori la o manifestare extraordinară a umanității. Fix o astfel de poveste am pentru tine azi. Dar hai să nu o mai pufoșim atâta și să-i dăm drumul.

 

Cum spuneam, era o banală dimineață care m-a surprins în stația de autobuz. Era una din zilele alea foarte faine, care încep foarte prost, dar nu continuă așa toată ziua. În cazul meu ziua mea s-a îmbunătățit considerabil când urechile mele prăpădite s-au aplecat cam mult spre o conversație din apropiere. Un nepoțel și o bunică grijulie așteptau cuminți autobuzul. Copilul începe să sufle insistent:

Pffff!  Pfffff! Pffff!!!!! PFFFFF!!!

Ce tot faci măi copile? îl întreabă bunica agasată.

–  Vreau să pufoșesc lumea!

Ce să faci? întreabă bunica râzând înfundat și cumva mândră de ce poate să îi debiteze mintea nepoțelului ei.

Să pufoșesc lumea! răspunde copilul hotărât și ridicând tonul.

De ce vrei tu mămică să pufoșești lumea? întreabă bunica din nou pe același ritm amuzat. Copilul se uită puțin în jur, se uită la fețele celor din stație și îi răspunde bunicii cu un aer de înțelept bătrân:

– Lumea ar fi mai bună dacă ar fi pufoasă.

Bunica deja a început să râdă în hohote, acompaniată discret de alte hohoteli mai timide și câteva zâmbete printre care și al meu.

Cum ți-a venit ție ideea asta? întreabă bunica în timp ce copilul o privește contrariat.

Păi eu când sunt supărat mami mi-l aduce mereu pe Pufoșilă. Știi tu iepurașul meu de pluș. Când simt ce pufos e mă simt mai fericit imediat. Așa că, dacă lumea ar fi mai pufoasă, oamenii ar fi mai fericiți… deci lumea ar fi mai bună…

Bunica a rămas fără replică. Își privește nepoțelul cu un zâmbet larg și niște ochi paranteze în care par a se îngrămădi niște lacrimi impresionate. Își sărută nepotul și imediat ajunge și autobuzul. Odată cu urcarea în autobuz, viziunea copilului a dispărut deja din gândurile celor mai mulți. Urechile mele însă au avut grijă să transmită informația la creier și să îi dea de lucru. Copilul avea dreptate. Dacă lumea ar fi mai pufoasă ar fi mai bună.

În timp ce betonul ars și blocurile îmi poluau violent privirea am început să îmi imaginez o lume pufoasă.  Cam cum ar suna un buletin de știri într-o lume pufoasă. În primul rând, nu ar fi prezentat de o față îngrijorată și deranjant de serioasă în fiecare seară. Ar fi prezentate de un personaj super pufos animat, ceva în genul Cookie Monster din Sesame Street. Ar anunța vesel următoarea știre cutremurătoare:

Mii de persoane s-au aflat în stare de alertă azi în aeroportul din Paris. O bombă cu pisoiași a explodat azi în aeroport cauzând haos în programul zborurilor. Oamenii au fost hipnotizați de cât de pufoși erau pisoiașii și au refuzat să se îmbarce în avion. Forțele de ordine rezistă cu greu drăgălășeniei, dar promit că vor instaura curând ordinea.

Sursa: http://s22.photobucket.com

Iar buletinul meteo ar suna așa:

Cod galben de precipitații în nord-vest. Se anunță cantități mari de ploi cu vată de zahăr. Vă recomandăm să nu vă uitați umbrelele acasă și nici bețele. O vată pe băț e mereu bine venită. Cei din sud care sunteți invidioși pe pufoșenia din nord, acum e momentul să faceți o excursie.

Lumea ar fi mai bună și mai interesantă. Dar eu cred că am găsit secretul pentru a face lumea mai bună și mai pufoasă încă de azi. Secretul este să găsești ce fel de pufoșenie ți se potrivește și să faci rost de ea cât mai rapid pentru a fi mai fericit. Așa că am pregătit un test care să te ajute să descoperi care e pufoșenia ta pereche.

Surprins de rezultat? Brânza de la Delaco este cea mai pufoasă brânză care se potrivește oricui. Eu cred că pufoșenia trece prin stomac, și când îți încânți simțurile cu o cremă de brânză pufoasă nu ai cum să nu fi fericit. Eu mi-am găsit pufoșenia pereche cu care încep în fiecare dimineață o zi pufoasă. Eu nu trebuie să fac „Pfff!!!” pentru a-mi pufoși lumea, e de ajuns să mestec o felie de pâine cu brânză Delaco, și cred că și copilului de la început i-ar fi prins bine o felie. Nu poți pufoși lumea pe stomacul gol, nu?

Asta a fost povestea mea pufoșită. Dacă citești asta înseamnă că ești oficial pufoșit fără șanse de recuperare. Așa că aștept și povestea ta pufoasă în comentarii.

Cel mai pufos articol din Spring SuperBlog 2017 -Proba 2

You may also like

17 comentarii

  1. Si eu mi-am gasit o pufosenie acum multi ani si de atunci pentru mine lumea s-a schimbat.Pufosenia-sotul meu,mi-a schimbat total viata si m-a ajutat sa devin un om mai bun 😊

  2. Draga mea, tare idee ai avut cu chestionarul ala. Merita nota maxima cu varf si indesat. Bravo, te felicit din tot sufletul! Mi-a adus aminte de vremurile bune, cand scriam si eu si sculptam carti din branza telemea ca sa pun poza articolului Delaco…..:)

    1. Hehe! Multumesc mult Dana. Adevarul e ca ai un sentiment aparte cand ai ocazia să te exprimi liber si creativ. Ma bucur ca ti-am trezit amintiri frumoase. 🙂

Lasă un răspuns