Cum alegem încălțămintea pentru copii?

Sunt sigură că atunci când vezi o pereche de pantofi frumoși te topești toată. Încălțămintea a devenit de mult timp, mai mult decât o protecție pentru picior. Pentru copii însă, încălțămintea trebuie să fie mai ales practică. Poate nu te-ai gândit la asta niciodată, dar alegerea încălțămintei pentru copil este o treabă serioasă care îi va afecta dezvoltarea piciorului și implicit ușurința mersului. Așa că am pregătit câteva sfaturi pentru alegerea încălțămintei pentru copii.

    Când e bine să încălțăm copilul?

   Specialiștii recomandă ca încălțarea copilului să se facă abia după ce a învățat să facă primii pași, și doar atunci când iese afară. În casă copilul trebuie lăsat să umble cu talpa goală sau cu șosete, pentru a încuraja dezvoltarea osoasă naturală a piciorului. Chiar și așa, încălțămintea trebuie aleasă cu mare grijă, tocmai de aceia este important să ne informăm foarte bine înainte.

    Alege încălțăminte de calitate, dar ieftină

   Atunci când cauți încălțăminte pentru copii de 1 an trebuie să ai în vedere faptul că piciorul lor se dezvoltă foarte repede, așa că e recomandat să schimbi încălțămintea la 4-5 luni. Bineînțeles, copilul nu va putea să îți spună dacă papucii au devenit inconfortabili, așa că faptul că îi schimbi des va fi benefic pentru copil.
  Te interesează deci să achiziționezi o încălțăminte copii ieftină pentru că papuceii își vor pierde uzualitatea în foarte scurt timp. În acest caz ai putea opta pentru a achiziționa încălțăminte copii online. În general, companiile abuzează de interesul pe care îl acordă părinții produselor pentru copii și le comercializează la prețuri ridicol de mari. Online însă poți găsi magazine care oferă încălțăminte de calitate la prețuri mai mult decât rezonabile. Ideal e să cunoști măsura copilului tău, dar dacă o pereche de papuci nu se potrivește o poți returna fără probleme în termen de 14 zile.

    Tipul de încălțăminte și materialul recomandat

     Tipul ideal de încălțăminte pentru copii de 1 an sunt ghetuțele. Este recomandat ca ei să poarte un tip de încălțăminte care să le ofere susținere pentru gleznă. Ulterior, după vârsta de doi ani, putem trece la sandale, pantofi, teniși, etc, încălțăminte care va încuraja dezvoltarea musculaturii piciorului.
    Sistemul de închidere e de asemenea important. Este recomdandat ca încălțămintea să aibă un sistem de închidere cu arici sau cu șiret deoarece se pliază mai bine pe forma piciorului. Partea bună este că atunci când cauți încălțăminte copii online, vei găsi foarte ușor astfel de încălțări, pentru mai multe mărimi.
    Specialiștii recomandă ca materialul papucilor să fie piele, atât în interior cât și în exterior. Acest material permite pielii piciorului să respire, susține dezvoltarea unui mers frumos și defavorizează apariția alergiilor. Știu că atunci când auzi de piele îți imaginezi niște prețuri exorbitante, dar așa cum am spus e bine să cauți încălțăminte copii ieftină, ori acestea pot fi găsite cu ușurință într-un magazin online. În plus ai posibilitatea să filtrezi căutarea în funcție de mărime, tip de material și preț. Astfel vei investi doar în produse de calitate.

 

You may also like

20 de comentarii

  1. Eu din pacate nu am cum sa ii cumpar incaltaminte online deoarece are un mic limfangiom la talpa si fara probat nu ma risc sa ii cumpar ceva. Sfaturile in schimb sunt foarte utile.

  2. Mmmm la inceput este tare greu sa vezi ce incaltaminte este potrivita pentru copilul tau. Prima oara am cumparat 7 perechi de sandale si asta pentru ca unele erau atat de incomode pentru copil ca nici nu putea merge.
    Este tare important sa paseasca si sa nu-i iasa din picior …. pare o chestie banala!!!

  3. Iti spun eu cum alegi incaltamintea copilului- i-o arati si vezi daca o accepta. Eu am trecut prin faza roz, nu punea absolut nimic in picioare daca nu era aceasta culoare, putea sa fie si poleita, nu se atingea de ea. Exista si varianta s-o accepte initaial si apoi sa nu mai vrea s-o incalte nici picata cu ceara. Astea-s peripetiile care te asteapta:))

  4. Cred ca singurele pe care nu le-as cumpara niciodata pentru J a mea sunt incaltarile.Este prea pretentioasa, asa ca nu cumpar la acest capitol , decat cu una bucata copil in dotare la probat!

Lasă un răspuns