Nas înfundat – Trei metode pentru a scăpa de el

Cum sa scap de nasul înfundat? Asta am avut toată săptămâna în minte. Desigur exista medicamente și spray-uri super șmechere care îți iau durerea de pe suflet, la propriu. Doar că toate acestea sunt la farmacie și eu zăceam jumatate moarta in patul meu. Nici de infuzii nu îmi ardea așa că am făcut singurul lucru de care eram capabilă, am căutat pe Goagăl.

Metodele pe care le-am găsit necesita efort minim, singura recuzita de care ai nevoie e propriul corp, de preferat întreg, și puțină răbdare. În cazul meu, acestea au funcționat combinat. No bun, să vă povestesc deci.

    1. Presopunctura pentru nas înfundat

Dintr-un motiv sau altul mereu am fost fascinata de puterea de a te vindeca folosind nimic mai mult decât propriul corp. Când am mai aflat și că pot să îmi pornesc robinetul nazal doar apăsând un buton pe frunte a fost și mai mișto.

Metoda consta în găsirea unui punct între sprâncene. Cu degetul mijlociu trasezi centrul nasului înspre frunte. Găsești punctul în care nasul se unește cu fruntea și aplici presiune, mai multa decât te-ai gândi. După 15-20 de secunde ar trebui să simți cum se deschid sinusurile, iar după 40 de secunde, ar trebui sa respiri mai ușor.


Vezi aici un remediu natural pentru nas înfundat!


    2. Presopunctura și un pic de clovnareala

Următorul exercițiu se bazează tot pe puncte de presiune. Practic trebuie să apeși partea din fata a cerului gurii cu vârful limbii. Alternezi această mișcare cu presarea punctului de mai sus, de data asta cu doua degete. Cele două mișcări se alternează. Asta ar trebui să miște ceva pe la sinusuri și să le facă să își de-a drumul.

    3.  Tine-te de nas

Asta e preferata mea și cea care a făcut diferența. Înainte să faci exercitiul, asigura-te că e cineva lângă tine că sa  rade de tine. Ce trebuie să faci. Inspiră și expira pe nas de câteva ori. La ultima expirare tine-te de nas și misca-ti capul încet în mod aprobator. Când simți că nu mai poți, inspiră doar pe nas, puternic și profund, după care expiri la fel de puternic. Asta transmite semnale creierului să deschidă căile, și desfunda efectiv nasul. Exercițiul se repeta de vreo 5 ori. Nu mai mult pentru a nu leșina.

Acestea sunt sfaturile mele. Mie chiar mi-au fost de folos. Sper sa le găsiți la și voi eficiente in lupta cu nasul înfundat. Dacă aveți și voi leacuri miraculoase din astea, va invit sa le lăsați în comentarii. Va pup cu viruși și muci!

You may also like

18 comentarii

  1. :)) trust me, fara bixtonim, eventual o inhalatie si chestii de genul, poti sa mergi si pe sarma ca nasul nu se desfunda. vorbesc din experienta proprie. mi-as putea regla ceasul dupa el atunci cand face figuri. pe la 4-5 dimineata stiu sigur ca trebuie sa ma trezesc din lipsa de oxigen!

  2. Interesante metode…trebuie doar sa nimeresti acel punct 😀 Ma pot lauda ca nu racesc des deloc, fetele in schimb da 🙁 Si pentru ele e dificil rau cu nasul infundat

  3. Nu am auzit de aceste metode, dar le voi incerca. Noi avem un decongestionant nazal foarte foaret bun de la Vapour Rub. Insa din fericire nu am avut pana acum probleme grave care sa necesuite ceva mai puternic sau chiar inhalatii.

  4. De o saptamana sunt praf, nu functioneaza nimic, nici pastile, nici spray nazal. Primele 2 metode au functionat si la mine, nu total, dar se simte diferenta. Ultima nu face nimic pentru mine 🙁 Dar primele chiar da. Multumesc!

  5. Cred ca ti-ar prinde bine niste supa cu pasta de hrean si ardei iute. Daca nu ti se desfunda nasul lasa supa si da-i cu hreanul inainte. La sfarsit poti atata focul din gatlej cu niste tuica fiarta si fugi repede in pat.

  6. Eu nu racesc foarte des si am nasul infundat la schimbarea vremii. Ma rezolv cu picaturi de nas si asta este singura metoda folosita. Stiu ca pot crea dependenta, dar fara ele nu pot dormi. Alte metode nu am incercat

  7. :)) Super amuzante, dar si utile. Am o problema cu folosirea spray-urilor nazale, asa ca as incherca orice, oricat de caraghios, numai sa nu pun picaturi sau sa dau cu spray. Merci pentru sfaturi

Lasă un răspuns