Șapte sfaturi ridicole pentru îngrijirea părului iarna

 

Acum ceva vreme am scris un articol despre îngrijirea buzelor în sezonul rece care a devenit unul din cele mai populare de pe blog, așa că m-am gândit să îi fac o continuare și să vă vorbesc despre îngrijirea părului în sezonul rece. Internetul este la fel de ofertant ca întotdeauna și am găsit ușor un cârnaț de sfaturi despre cum să îți tratezi podoaba capilară astfel încât să nu îți cadă părul iarna. Fără alte introduceri, să curgă sfaturile.

   1. Folosește șampon când te speli pe cap

Pe bune, am găsit asta. Se pare că iarna e musai să folosești șampon atunci când îți cureți părul. De preferat să nu conțină alcool dar să conțină alcool cetilic. Eu plănuiam să mă spăl cu săpun de casă pe păr anul ăsta, dar asta e, trebuie să ma rezum la șampon.

 


2. Nu te vopsi

Vopseaua de păr poate conține substanțe chimice care, în combinație cu condițiile extreme, poate afecta grav firul de păr. Iarna se poartă cărunțeala. Show what the nature gave you! 😉

    3. Vopsește-te mai des

Cu toate acestea, vopsește-te mai des pe păr. Vopseaua îl protejează de condițiile extreme de temperatură. De asemenea, pentru că pigmenții NATURALI ai părului se decolorează în timpul iernii (eu știam că vara se întâmplă asta), e nevoie să te vopsești căci altfel părul arată nevopsit. Cine este vopsit să îmi explice și mie dacă se vede că pigmenții naturali din păr se decolorează atunci când ești deja vopsită în cap.

 

4. Poartă căciulă, pălărie, eșarfă

Poartă accesorii din astea pe cap pentru a-ți proteja părul. Of, eu chiar voiam să îmi degereze urechile anul ăsta și să ies din casă fără căciulă.  Dar pentru că vreau să nu îmi pice părul, o să fac efortul de a-mi acoperii capul.

 

5. Nu purta căciulă, pălărie, eșarfă

Accesoriile de iarnă pot degrada foarte mult părul, la fel și bluzele cu gât, deci fără maletă iarna asta, da? Din cauza frecării, părul devine sensibil și fragil. De asemenea, căciula distruge volumul natural al părului și îl electrizează. Perfect, acum am dezlegare la degerarea urechilor.

 

 

     6. Poartă părul prins sau tunde-te scurt

Sigur! Ce moment mai bun al anului să te tunzi scurt dacă nu iarna! Și da, când ies afară nici nu mă gândesc să îmi las parul desfăcut, că poate nu mi-a fi așa de frig. Îl prind sus să simt gerul în toată splendoarea lui.

 

 

    7. Nu ieși cu părul ud afară

Asta e preferata mea! Știu că e atât de tentant să ieși cu pletele ude în ger. Mie îmi plăcea să fac asta, să le scutur odată și să văd ce formă căpătau odată ce înghețau. Era ca un fel de sculptură capilară. Pe bune acuma! Chiar ieșiți cu părul ud afară. Informați-mă și pe mine să nu mor proastă. Poate e un nou trend și nu știu eu.

Cam astea ar fi sfaturile mele ridicole pentru voi. Ar mai fi, dar precis îmi scapă acum. Povestiți în comentarii voi ce sfaturi penibile de acest fel ați auzit și dacă v-a plăcut, dați un share ca să râdă și alții. La final vă prezint părul meu. Pupici!

You may also like

33 de comentarii

  1. Dap, tot de la specialisti am aflat si eu ca blondele trebuie sa se vopseasca o nuanta mai inchisa, iarna..Cică dacă îţi vopseşti părul mai deschis la culoare, structura firului de păr va avea de suferit, iar părul va deveni mai uscat.. Eu nu-s specialista, nu-stiu ce sa zic..

  2. Amuyant articol. Acum lasand gluma la o parte trebuie sa fii nebun sa iesi pe vremea asta cu parul ud. Iar eu ca sunt mai sensibila, port caciula. E foarte sic si pana la urma sanatatea e pe primul loc.

  3. Ha ha ha! Chiar m-a binedispus articolul tau!

    Fes sunt obisnuita sa port si iarna trecuta chiar m-am tuns scurt de-mi ingheta ceafa cu tot cu fes. :)) Anul asta nu mai tine figura, imi prind parul!

  4. Interesante sfaturi! O sa incerc 4 si 5. =))) Concomitent. Adica ies cu caciula, merg o strada, o dau jos, la urmatoarea o pun la loc si tot asa. Foarte tare! :)))

Lasă un răspuns