Idei de decor interior – Bravo, casa ta are stil!

      Sunt trei motive pentru care cauți idei de decor interior: te-ai mutat în casa nouă și goală, ți s-a furat toată mobila din casă, ai câștigat la loto. Oricare ar fi motivul, bine ai venit pe blog!
     Să îți decorezi casa este una din cele mai distractive și satisfăcătoare activități. Cea mai grea parte este să te hotărăști cum să o decorezi. Ce stil o să alegi? Clasic, modern, vintage, nebun? Oricum ar fi trebuie să ți cont că mobila nu este strict funcțională. Nu îți cumperi un scaun doar pentru că stai cu fundul pe el, și nici canapea doar ca să nu te uiți la TV de pe podea. Alegerile tale reprezintă personalitatea ta și, crezi sau nu, vor influența foarte mult atmosfera care va domni în locuința ta. Dacă te-ai întrebat vreodată de ce îți place să mănânci mai mult la prietena ta decât la tine acasă, pe lângă faptul că ea face mâncare mai bună, probabil are și niște scaune în bucătărie pe care abia aștepți să te arunci.
    Când mă gândesc la alegerea mobilierului în casă, la scaune și canapele, spre exemplu, îmi pun mereu întrebarea: m-aș fotografia stând pe scaunul sau canapeaua asta? Știi atunci când mergi să îți faci poze de album la studio, și au ăia acolo un scaun sau o canapea mișto pe care abia aștepți să îți faci poză? De ce nu ai avea așa ceva în casă? Dacă nu ți-ai face poză pe acel obiect de mobilier, crede-mă oricât de convenabil ar fi la preț, o să urăști fiecare moment în care îl vei observa în casă.

    Acestea fiind spuse sunt gata să vă împărtășesc opțiunile mele. Voi începe cu scaunele. Aș pune în casă trei tipuri de scaune după cum urmează:

     Scaunul vintigos și lemnos

 

     Bineînțeles că obsesia mea pentru vintage se răsfrânge și asupra casei. Trebuie să fie și ea de modă veche. Sincer nu prea mă atrag scaunele cu spătar detaliat și tapițerie fancy pentru că mă gândesc la comunism și nu la vintage. Îmi plac însă la nebunie scaunele astea din lemn. Au așa un vibe de anii 30-40 din vremea gospodinelor cu rochii-cămașă, coafate și rujate, dar harnice foc. Mă gândesc că ar da foarte bine în bucătărie sau pe terasă vara. Îmi și imaginez ce bine s-ar asorta cu o față de masă în aceeași culoare și cu buline albe. O nebunie! Sunt sigură că ceaiul ar avea un gust mai bun așa.

 

 

 

    Scaunul păcălici

 

    Acest tip de scaun l-aș alege dintr-un singur și unic motiv: ca să râd de prieteni. Scaunele moderne, cu găurele, cu design SF, întoarse pe dos gen, pe lângă faptul că arată foarte mișto, m-ar distra pe cinste. Uite de exemplu scaunul ăsta:

 

Sunt sigură că majoritatea prietenilor și rudeniilor ar prefera să stea în picioare:
 – Că stai jos un pic!
   – Nu… că nu stau, am vrut doar să văd ce faceți..
   – Păi tocmai, ia un loc că nu mușcăm.
   – Ok…(după ce se uită nedumerit la scaun încercând să dibuiască metoda de așezare), da.. nu cad de pe el?
    – Nu doamne ferește, e un scaun doar și eu stau pe el…
    – Ești sigură că mă ține? Vezi că nu am o zi bună și nu am chef de glume proaste.
    – Doamne ferește, vrei să stai în locul meu?
    – Aș aprecia.


   Mai este scaunul ăsta pe care sunt sigură că mulți nu l-ar vedea. Ar fi ceva gen:
     -Ia loc, te rog!
     – (uitându-se insistent la scaun pentru 30 de secunde) Unde?

      Scaunul pe sistem hipster

 

     Scaunele astea nu sunt pentru toată lumea. Vezi tu, sunt speciale, diferite, underground, sunt un statement, un simbol împotriva banalității, adică un loc mai fancy pe care să îți odihnești dosul. De obicei sunt din materiale mai prețioase cum ar fi sticla. Cred că mi-aș lua doar unul și l-aș ține gen de bibelou sau l-aș desemna Stăpânul Șezuturilor, ceva gen: Dacă mănânci tot din farfurie te las să stai pe scaun.

 

 

 

 

    La canapele, în cazul meu, treaba e mai simplă. Trebuie să fie canapele moderne și să răspundă afirmativ la întrebarea: aș putea să dorm în ea? Dacă e destul de lungă și arată destul de confortabil a câștigat un loc în inima mea. Cele trei opțiuni ale mele sunt cele după cum urmează:

    Canapeaua viselor

 

   Literalmente canapeaua în care visezi. Asta arată atât de comfy și de cozy că dacă stai mai mult de 30 de minute pe ea ești răpit iremediabil în cel mai fain pui de somn pe care l-ai avut vreodată. E genul ăla de canapea pe care îți adorm musafirii. Umflată și cu perinuțe multe, plus o culoare pastelată și mintea mea este deja în pijamale.

 

 

     Canapeaua SF

 

   Canapeaua asta este ruptă din Star Wars. Dacă aș avea o navă spațială fix asta aș alege, da parcă nici în casă nu ar da rău. Și la asta m-aș amuza pe cinste văzându-i pe oaspeți chinuindu-se să stea pe ea într-un mod în care să nu arate handicapat. Parcă mi-ar place și să citesc pe ea și cred că ar fi un element vedetă al camerei.

 

 

 

    Canapeaua cu criză de personalitate

 

    Canapeaua care descrie perfect viața ta: o harababură. Este atât de încărcată și de veselă încât e trist. Este o canapea, un tablou, un câmp de flori, voma unui unicorn? Cine poate să ghicească? Cred că mi-ar plăcea într-o cameră cu decor minimalist. Ar fi un contrapunct puternic și este destul de drăguță ca să vreau să lenevesc pe ea. Cu toate acestea, dacă suferi de migrene nu o recomand.
    Cam acestea ar fi opțiunile mele. Dacă sunteți curioși, puteți găsi obiectele din poze, dar și multe alte modele pe Evambient.ro. Acum am nevoie de ajutorul vostru. Ce să aleg? Aștept în comentarii varianta care vă place cel mai mult. Pupici!

 

You may also like

16 comentarii

  1. Eu am trei criterii de a alege: sa mi placa vizual, sa asigure confort si siguranta, pe unele scaune am retinere sa ma asez sa nu ma dau cu roatele in sus fiindca am un tonaj mai mare si pretul.

  2. Vai, ce faine sunt imaginile. Chiar m-ai provocat, desi am casa mobilata si prea curand nu voi reorganiza tot as alege una din canapele. Dintre scaune, normal ca visez la Paris, dar sunt practica si aleg unul pe sistem hipster 🙂

Lasă un răspuns