Cinci sfaturi pentru a-ti creste blogul

  Ţi-ai deschis blogul de ceva vreme, ai tot scârţâit ceva pe el, ai deja câteva vizualizări zilnice, dar parcă ceva nu merge. Ai vrea mai multă interacţiune cu publicul, mai multe comentarii şi cereri de colaborare. Ştii deja că trebuie să te ştie blogosfera, eşti deja pe toate grupurile de promovare de pe Facebook, ţi-ai făcut şi un Instagram mai timid, ai şi câteva like-uri simbolice pe pagina de Facebook. Ce urmează? Cum îi faci pe oameni să îţi ia blogul în serios şi să revină? Sper eu, cele 5 sfaturi de mai jos o să ajute.

   Fii sincer!

  Nu ştiu despre voi, dar mie îmi place mai mult să citesc despre un produs care nu e bun, decât despre unul recomandat. Îmi place şi vreau să ştiu dacă nu merită să investesc într-un produs şi de ce. Dacă există alternative mai ieftine şi mai bune. Nu trebuie să omori produsul cu totul, spune de ce nu ţi se potriveşte personal, fără reţineri. Astfel vei creşte încrederea cititorilor tăi şi îţi vor considera postările mai valoroase.

   Fii organizat şi scrie!

   Dacă cititorul nu găseşte informaţie nouă pe blogul tău, în scurt timp nu te va mai căuta, aşa că dă-i motive să revină. Ai grijă la aspectul blogului tău. Asigură-te că e ordonat, că atunci când intră pe prima pagină, cititorul ştie unde a aterizat şi în ce direcţie să o ia. Organizează-ţi articolele în categorii bine definite. Fă-ţi timp să creezi un design atractiv, care reprezintă blogul şi personalitatea ta.
  

  Fii generos în informaţii!

    Un blogger nu are voie să fie zgârcit. Practic asta şi înseamna să fi blogger, să dăruieşti şi uneori să vinzi informaţie. Cititorii apreciază să le oferi mereu informaţii despre reduceri, oferte, website-uri utile şi de încredere. Nu e musai să scrii un întreg articol, uneori e suficientă o postare pe Facebook. Caută să le dai informaţii inedite. Nu te gândi că, doar pentru că sunt deja în engleză, nu vor prinde în română, pentru că mulţi români nu ştiu boabă de engleză şi se vor bucura să afle în română ceva interesant. Dacă ai un blog de beauty (pentru că asta mă doare pe mine), cititoarele vor aprecia mult sfaturi de machiaj, sfaturi de îmbrăcăminte, ce e în trend, etc. Împrieteneşte-te cu cititorii tăi, lasă-i să te cunoască. Pe blog nu ai voie să îţi fie ruşine cu tine.

   Scrie ce ţi-ar plăcea ţie să citeşti

   Dacă nu ai răbdare să citeşti nici măcar titlul unui articol de pe un blog, de ce ai scrie acelaşi tip de articol? Dacă nu ai citi ceea ce scrii pe alt blog, ce te face să crezi că cineva ar vrea să îţi citească postarea? Chiar se vede dacă ai scris un articol cu plăcere, sau doar pentru că trebuia scris, că asta ţi se pare ţie că merge la public. Cititorii apreciază stilul propriu, încrezător şi sincer. Dacă nu ai chef, nu scrie. Cititorii, la fel ca tine, ţin la timpul lor, şi nimeni nu va investi timp într-o postare care a fost scrisă superficial.

  Învaţă de la veterani

   Blogosfera de beauty are în tezaur câteva bloguri care au trecut proba timpului şi se disting  detaşat prin calitate. Nu încerca să le copiezi, ar fi cel mai greşit lucru. În schimb, fii atent la povestea lor, la punctele lor forte, la modul în care au evoluat şi învaţă de la ei. Blogul tău, la fel ca al lor, va trebui să evolueze constant. Nu poţi să spui niciodată nu mai am ce îmbunătăţii la blog. Mereu va trebui să îl faci mai bun, şi de la ei vei învăţa cum. Ia ca exemplu acest blog de beauty – apasă pe cuvintele  colorate – care le are pe toate. Studiază-l cu atenţie şi învaţă!

   Aplicate cu perseverenţă aceste sfaturi îţi vor duce blogul la un nou nivel.

  P.S: Da, sunt conştientă că aceste sfaturi îmi cam sună şi mie, dar le iau ca pe un nou plan de atac. Dacă aveţi şi voi nişte sfaturi, sunt tare curioasă să le citesc. 

You may also like

5 comentarii

Lasă un răspuns