Guestpost – Trei idei de mâncăruri sănătoase şi prietenoase cu silueta

   Bună dragele mele! Azi am o postare deosebită pentru voi. Ştiu că unele vă chinuiţi din greu să fiţi ca trase prin inel, dar azi vă arăt trei reţete delicioase care  au grijă de silueta voastră. Ups!… Să nu minţesc. Nu eu vă arăt ci Paula care scrie bine si frumos pe blogul For the love of beauty. Îi mulţumesc că şi-a făcut timp să scrie pentru blogul meu, şi fără alte introduceri, să o vedem pe Paula în acţiune.

   

    Modul
in care percepem alimentatia si alegerile pe care le facem zi de zi
in meniu au un impact semnificativ asupra sanatatii si mai ales
siluetei noastre.  Unul dintre principalele motive pentru care
femeile nu reusesc sa se tina de diete este faptul ca trebuie sa
renunte la alimentele cu care au fost obisnuite si care au un gust
ataaaat de bun. Sa pomenim de cartofi prajiti, pizza sau o amandina?
Mai bine nu, ca deja incepem sa salivam 
 Stim ca gustul mancarurilor nesanatoase este delicios, insa
daca ne gandim cate toxine introducem in organism odata cu ele, parca
ne gandim de doua ori.
    De
aceea, eu o sa va propun 3 idei de mancaruri sanatoase si gustoase pe
care le puteti prepara la micul dejun, pranz si cina, dar care au un
impact sanatos.

   MICUL
DEJUN
este prima masa a zilei si NU trebuie sarit peste el. Ca o
alegere sanatoasa, puteti prepara o omleta, dupa reteta lui Carmen
Bruma. Va trebuie doua oua intregi si inca alte doua albusuri,
patrunjel proaspat, rosii, seminte de susan. Ouale batute se pun in
tigaie, fara ulei iar cand sunt aproape gata se adauga rosiile.La
final se presara patrunjel si seminte de susan. Si pentru a nu risipi
cele doua galbenusuri care raman, putem prepara o masca pentru fata,
fie cu miere pentru ten uscat/normal sau cu suc de lamaie pentru ten
gras.
   

Sursa: Pinterest

     

     PRANZUL
este masa cea mai complicata, din punctul meu de vedere, deoarece
multi sunt la birou si de obicei mananca ce apuca sau isi comanda
ceva, cum fac si eu, cateodata. Metoda cea mai buna este ca in seara
dinainte sa ne preparam acasa ceva si sa luam frumos un pachetel de
mancare la birou, ca nu este nicio rusine daca ai o caserola in
geanta. Asadar, reteta mea preferata pentru pranz este salata cu pui.
In combinatie cu pieptul de pui fiert sau facut la
gratar, poti sa folosesi o varietate de tipuri de salata (salata verde,
rucola, varza chinezeasca), dar si rosii cherry,  frunze de spanac,
ardei gras, morcovi. Dressingul este recomandat sa fie unul cat mai
sanatos, de exemplu cel cu iaurt. 
Sursa: Pinterest  
 
    
     La
CINA putem opta pentru un ghiveci de legume, care nu este altceva
decat o tocanita mai elaborata si mai gustoasa. Asadar, avem nevoie
de legume, evident, cum ar fi: 2 vinete, 4 dovlecei, 1 morcov, 2
cartofi, o ceapa, 1-2 catei usturoi, 5-6 rosii, 5-6 linguri ulei de
masline, patrunjel, cimbru, o cana de suc de rosii. Se taie vinetele,
cartofii si dovleceii cuburi, rosiile se oparesc si de decojesc, iar
morcovul si ceapa se toaca si ele nu foarte marunt. Cateii de usturoi
ii pisam ca pentru mujdei. Punem uleiul la incins si toate legumele,
pe care le rumenim bine. Adaugam sarea, rosiile, sucul de rosii si
lasam pe foc vreo 25 de minute. Dupa care adaugam mujdeiul si
amestecam bine. Stingem focul si punem verdeata tocata marunt.
    
      

Sursa: Pinterest

      

     Sper sa va placa
retetele mele si sa le incercati si voi acasa. Neaparat sa-mi spuneti
cum au iesit 😀

  

  

You may also like

3 comentarii

Lasă un răspuns